W naszej firmie stawiamy na jakość i bezpieczeństwo przewożonych ładunków, dlatego wybieramy cysterny firmy MAGYAR. Spełniają one najwyższe wymogi, wymagane przy transporcie produktów spożywczych i łatwopsujących się zgodnie z konwencją ATP. Dodatkowo:
W naszych cysternach stosujemy także filtry sterylne. Pozwalają one na realizowanie przewozów aseptycznych. Nasze cysterny mają 2 lub 3 komory – wybieramy odpowiedni model w zależności od typu i ilości przewożonej substancji. Dostępne pojazdy mieszczą w sobie od 30 do 33 tysięcy litrów.
Wyżej wymienione czynniki składają się na to, że możemy podjąć każdy ładunek. Różna konfiguracja komór w cysternie pozwala na zabieranie nawet 3 różnych produktów, a dzięki kompresorom czy pompom jesteśmy w stanie rozładować transport w każdych warunkach.
Do każdego zestawu jest podłączony nadajnik GPS, który na bieżąco pokazuje nam położenie ciągnika wraz z cysterną, dzięki czemu w każdej chwili jesteśmy w stanie określić, kiedy samochód dojedzie na rozładunek/załadunek. Ponadto do naszej dyspozycji mamy także opcję podglądu ruchu ulicznego na naszym kontynencie, dzięki czemu możemy jeszcze bardziej sprecyzować czas dotarcia na miejsce.
Współczesne cysterny spożywcze wyposaża się w technologie, które pozwalają na zachowanie funkcjonalności i usprawnienie całego procesu. Mowa tu o mechanizmach umożliwiających sprawne czyszczenie zbiorników w sposób w pełni automatyczny. Dzięki nim możliwe jest usunięcie wszystkich pozostałości substancji spożywczych, co nie dopuszcza do mieszania się produktów w trakcie kolejnych transportów oraz rozwijania się szkodliwych mikroorganizmów.
Nasze cysterny spożywcze zostały również zaprojektowane w taki sposób, by możliwe było przewożenie trzech różnych substancji jednocześnie. Zajmujemy się m.in. transportem koncentratów owocowych w cysternach, soków, mleka, olejów czy czekolady. Możliwość przewożenia kilku produktów w tym samym czasie sprawia, że nie potrzebujemy tak wielu pojazdów do dowiezienia niewielkich ilości konkretnych substancji.
Nasze cysterny pozwalają również na zachowanie odpowiednich właściwości przewożonych substancji spożywczych. Wyposażono je bowiem w systemy pozwalające na zmniejszanie i zwiększanie temperatury. Jej odpowiednia wartość pozwala na niedopuszczenie do szybszego psucia się czy rozpadu cennych witamin. Kierowca w trakcie trasy monitoruje wskazania czujników w cysternach spożywczych, dzięki czemu może od razu reagować na wszelkie zmiany.